Blynų nauda: skanaus kiekvieną dieną!

Blynai – populiarus patiekalas namuose, kurį mėgsta lietuviai. Pradedant miltiniais blynais, kurie dažniausiai valgomi pusryčiams ir keliaujant link bulvinių blynų, kurie dažnai mėgstami ir pietų metu. Blynai yra tarsi patiekalas tinkamas bet kada, bet kur ir net būdami šalti. Juolab, išpopuliarėjus vegetarizmui šalyje itin paplito tokių daržovių blynai kaip kad moliūgų blynai, burokėlių ir panašiai. Drąsiai išbandžius neįprastus receptus galite nustebinti ne tik savo, tačiau ir artimų žodžių skrandžius.

blynu nauda
Svarbiausia, kad blynai yra ne tik skanūs, tačiau ir naudingi. Dietologai dažnai sako, kad blynai gali būti kenksmingi, tačiau svarbiausia yra saikas ir pasinaudoti kuo įvairesniais blynų receptais.

Tradiciniai ir netradiciniai blynai

Daugelis mūsų labai “sausai” žiūri į blynus. Lietuvoje populiariausios trys rūšys – miltiniai, bulviniai ir žemaitiški blynai atrodo kaip vienintelis pasirinkimas. Žinoma, įvertinus jų sudėti matyti, kad tai nėra labai sveikas pasirinkimas, kadangi šie blynai gana kaloringi. Visgi, į viską galima žiūrėti kiek plačiau ir pradėjus ieškoti receptų pamatysite, kad blynai gali būti daromi beveik iš bet ko. Svarbiausia yra nebijoti eksperimentuoti. Juk šiuo metu prekybos vietose atrasite net ir pačius egzotiškiausius ingridientus!

Dažniausiai blynų skonį kardinaliai keičia pasirenkami prieskoniai. Taigi, vietoj to, kad girtumėte brangiausius ingridientus, visada paprasčiausiai galite pasirinkti neįprastus ir rečiau naudojamus prieskonius. Jie beskoniams blynams gali suteikti unikalumo.

Tinkamos įrangos pasirinkimas

Blynai bus pagaminami kur kas greičiau ir tuo pačiu jų forma bei spalva atrodo kur kas patraukliau, jeigu naudosite kokybišką įrangą, kuri leidžia prisidėti prie blynų kepimo šedevro.

Nors nesinori investuoti labai didelių pinigų į paprasčiausią keptuvę, tačiau kokybiškas indas Jums tarnaus kur kas ilgiau. Juolab, šiuo metu labai daug kalbama apie tai, kad tam tikri gaminiai yra dengti kenksmingomis medžiagomis. Norint išvengti nuodų, kurie dažniausiai išsiskiria kepimo metu – siūlome pasirinkti itin ekologiškus gaminius.

Blynai turėtų būti kepami specialioje keptuvėje, kuri būtent tam ir skirta. Juk kita gali būti reikalinga troškiniams, dar kita – dar kitokiems gaminiams kurti.

Blynų nauda

Tinkamai paruošti blynai gali būti labai naudingi žmogaus organizmui. Svarbiausia dažniau išbandyti įdomesnius blynus, o ne tik tokius, kurie yra pagaminti iš miltų ir bulvių.

Blynai gali būti puiki priemonė laikantis dietos. Gaminami iš daržovių jie tikrai ilgam pasotina skrandį, taigi norisi valgyti kur kas rečiau. Kadangi šis patiekalas jau iš savęs yra labai skanus (tinkamai pasirinkus prieskonius) – nebūtina naudoti padažo, kuris dažniausiai ir augina riebaliukus. Kuo mažiau padažo – tuo Jūsų organizmas bus laimingesnis.

Taip pat dėl itin plataus receptų pasirinkimo šie blynai yra puikus pasirinkimas bet kuriuo paros metu. Tiek kiekvieną dieną, tik švenčių metu, kaip pagrindinis patiekalas.

Drąsiai eksperimentuokite. Svarbiausia, kad egzistuoja vienas įprastas blynų receptas, kuris gali būti kardinaliai keičiant pagrindinį ingridientą. Juk ne tik blynai bei bulvės gali būti naudojami blynams gaminti.

Leiskite sau tapti virtuvės šefu!